Otteluraportti 3.6.2022 ToVe - PaiHa
Julkaistu: 07.06.2022 10.35

PaiHa nousi vaikeuksien kautta voittoon: Toejoen Veikot – PaiHa 1-2 (1-1)

Paimion Haka jatkoi viime perjantaina taistelua sarjapisteistä miesten kolmosessa Toejoen Veikkojen vieraina Porissa. Lähtökohdat otteluun olivat vieraiden kannalta hyvin vaikeat. Avauskokoonpanon pelureista Veeti Laine kärsi korttitilin täyttymisen vuoksi pelikieltoa, Juho Koivunen, Eero Taipale, sekä Aladin Ljesnjanin olivat kuumepotilaina, Aaro Hällfors, Elvis Deumic ja Haya Fofana olivat loukkaantumisten vuoksi poissa kokoonpanosta ja lisäksi varusmiespalvelustaan suorittavat Otso Milan, sekä Casper Fingerroos olivat maanpuolustustehtävissä. Kun porilaiset eivät suostuneet siirtämään ottelua toiseen ajankohtaan, jäi PaiHan päävalmentaja Petar Obradovichille muutama tunti aikaa loihtia kasaan kilpailukykyinen kokoonpano. Lopulta tarvittava määrä pelaajia saatiin loihdittua kasaan ja matka kohti Poria alkoi.

Ottelu Porin urheilukeskuksen kentällä alkoi lievällä TOVE:n hallinnalla. Kotijoukkue rakensi hyökkäyksiään laitojen kautta, mutta Fredrik Kuokkasen ja Miikka Länsimiehen johtama PaiHa-puolustus riisti kerta toisensa jälkeen pallon vastustajalta. PaiHan b-junioireista ensi kertaa miesten peleissä esiintynyt Aaro Tervomaa, sekä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon päässeet Milo Tarvonen ja Severi Seikkula totuttelivat ensimmäisen vartin miesten pelien tempoon ja kovuuteen, mutta pääsivät hienosti peliin mukaan. Puoliajan edetessä Haka sai paremmin otetta pelistä ja sai pallonhallinnan ajoittain itselleen. Yhtälailla ToVe-puolustus piti kuitenkin huolen, että maalipaikoille ei myöskään toisessa päässä päästy. Lopulta 21 minuutin kohdalla alkoi tapahtua; PaiHan pienen painostusjakson jälkeen Tove pääsi vasemmalta laidalta vastahyökkäykseen, millin tarkka keskitys tavoitti Länsimiehen ja Kuokkasen väliin jääneen Kalle Marttilan, joka viimeisteli vuoren varmasti pallon viidestä metristä vasempaan kulmaan. PaiHa ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut, joukkue jatkoi pelinrakentelua ja lopulta kova työ palkittiin. Hyvällä pelipäällä ollut Vinilson teki vahvan laitanousun oikealta laidalta ja antoi matalan keskityksen maalille, ensimmäistä miesten peliään pelannut Aaro Tervomaa ehti ensimmäisenä palloon ja tasoitti lukemat 1-1:een, kun 25 minuuttia oli pelattu. Ensimmäisen jakson loppu oli vieraiden hallintaa, Haka pääsi useampaan kertaan yrittämään johto-osumaa kulmapotkuista ja niiden jälkitilanteista, mutta tauolle lähdettiin lopulta 1-1 lukemissa.

Toisen jakson alussa kotijoukkue Toejoen Veikot tuli kentälle selvästi piristyneenä ja pystyi luomaan useita vaarallisia tilanteita. 64 minuutin kohdalla TOVE:n Ville Aaltonen jäi yksin maalin edustalle, mutta vieraiden onneksi laukaus avopaikasta suuntautui oikealta ohi. 67 minuutin kohdalla kotijoukkue kolisutteli jo tolppia, mutta tilanne pysyi edelleen tasalukemissa. 75 minuutin kohdalla Haka käytti ottelun ainoan vaihtonsa ja Niklas Jarasto tuli tuomaan uutta energiaa hyökkäyspäähän. Molemmilla joukkueilla alkoi jo jalka painaa, mutta varamiehinen Haka kaivoi vielä jostain yhden vaihteen lisää ja lopulta 85 minuutin kohdalla yksi lukuisista Hakan erikoistilanteista tuotti tulosta. Hienon pelin keskikentällä pelannut Ermal Brahimi antoi kulmapotkun maalille ja pallo päätyi Tervomaan ja Seikkulan kautta Daniel Hörkölle, joka laukoi pallon pienestä kulmasta verkonperukoille! Lopussa TOVE yritti vielä tulla tasoihin, mutta keinoja Hakan puolustuksen murtamiseksi ei löytynyt ja täydet kolmepistettä lähtivät vaikeista lähtökohdista huolimatta Hakan mukana Paimioon.

Vieraat olivat tyytyväisiä täyteen pistepottiin. Vieraiden joukkue onnistui täydellä rintamalla ja erityissesti nuorten b-junioreiden vastuunkanto kovassa paikassa oli todella kova suoritus. Lisäksi Daniel Hörkkö jaksoi uurastaa kovan työn Hakan hyökkäyksessä ja keskikentällä Brahimi ja Carlos pelasivat yhden parhaista peleistään tällä kaudella.

Voiton myötä ottelun muita keskikastin ja häntäpään joukkueita vähemmän pelannut PaiHa nousi sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle vain pisteen päähän 7:stä paikasta. Hakan pelit miesten kolmosessa jatkuvat lauantaina kotiottelulla, kun vieraaksi Soikalle saapuu PIF2.