Naisten Edustus voitti Tepsin 5–2 – ”Haastava ottelu meille”
Naiset EdustusJulkaistu: 19.05.2024 16.22

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue kohtasi perjantaina helteisellä Soikalla TPS/2:n. B-ikäisistä pelaajista koostuva TPS on kerännyt alkukauden viidestä ottelusta kaksi tasapeliä. Turkulaisten kauden avausvoitto jäi odottamaan vielä itseään, kun Haka voitti perjantain ottelun lopulta 5–2.

Ottelun alku mentiin yhtä päätyä, kun Hakan pelaajat vyöryttivät palloa TPS:n maalille. Maalien viimeistely oli kuitenkin tehotonta. 9. peliminuutilla Haka siirtyi 1–0 johtoon Tepsin puolustajan ohjatessa keskityspallon omaan maaliin. Pian tämän jälkeen vahvan alkukauden pelannut toppari Veera Leppäaho vei Hakan 2–0 johtoon sijoittamalla pallon maaliin kulmatilanteesta. Ottelun tauolle hakalaiset lähtivät turvallisin mielin, sillä Elli Seppä vei 34. minuutilla Hakan jo 3–0 johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi.

TPS kiri yhden maalin päähän

Tauolta palatessa TPS otti ottelussa kuskin paikan ja paihalaiset joutuivat juoksemaan perässä. Anni Vina ja Emma Alanen onnistuivatkin nopeasti tuomaan TPS:n yhden maalin päähän.

- Tepsiläiset ovat tällä kaudella jo pariin otteeseen onnistuneet nousemaan tappiasemasta rinnalle, joten 3–2 tilanteessa varmasti jokaista pelaajaamme jännitti, kertoo Leppäaho.

Haastavien vaiheiden jälkeen Hakan pelaajat pystyivät huokaisemaan helpotuksesta, kun 69. peliminuutilla Pinja Akkanen viimeisteli pallon verkkoon Meira Armannon syötöstä. Akkanen onnistui maalinteossa vielä toistamiseen viimeistellen ottelun lopputulokseksi 5-2.

- Lämmin sää teki ottelusta raskaan. Meillä oli isoja haasteita saada jalat liikkeelle ja reagoida tarpeeksi nopeasti. Tämä oli haastava ottelu meille, mutta iskimme lopulta komeat loppulukemat taululle, Leppäaho sanoo.

Hakan kausi jatkuu lauantaina FC Nokian vieraana. Sarjataulukossa nokialaiset ovat tällä hetkellä 13 pisteellä toisena, kun taas Paimion Haka majailee kolmantena yhden pisteen vähemmän keränneenä.

Valokuva: Harri Falck.