Naisten Edustus haki vahvalla pelillä pisteet Liedosta
Naiset EdustusJulkaistu: 03.06.2024 11.03

Naisten Edustus haki vahvalla pelillä pisteet Liedosta

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue kohtasi torstaina Kolmosen vierasottelussa Liedon Pallon. Ennen viime viikon ottelua joukkueet olivat sarjataulukon kärkipäässä peräkkäin - Haka kolme pistettä enemmän keränneenä. Haka kuitenkin kasvatti joukkueiden piste-eroa jo kuuteen, kun se kaatoi LiePan vahvalla pelillä 1–2.

Haka otti heti ottelun alkuminuuteista lähtien komennon itselleen vahvalla yläpuolustamisella. Joukkue vyörytti palloa LiePan maalialueelle, mutta viimeistely oli tehotonta. Vajaan vartin pelaamisen jälkeen työ tuotti tulosta, kun Hakan kapteeni Meira Armanto vei joukkueensa johtoon väkevällä viimeistelyllään.

Hakan toinen maali nähtiin 56. peliminuutilla, kun Pinja Akkanen ohjasi etutolpalta Armannon laukauksen maaliin. Turvallisen oloinen 0–2 johtoasema vaihtui kuitenkin 88. minuutilla hakalaisten paniikkiin, kun Terhi Ristolainen onnistui kavennusmaalissa. Lietolaiset saivat ottelun loppupuolella pari vaarallista vapaapotkua, mutta Hakan maalilla vahvan ottelun pelannut Helmiina Löytönen ei päästänyt lietolaisia tasoittamaan ottelua.

- Pelin loppu oli meille hyvin haastava ja jännittävä. Energiamme alkoivat olemaan lämpimässä säässä lopussa ja LiePa pääsi kaventamaan. Koko joukkueen hyvällä tsempillä saimme ottelusta kuitenkin ansaitut kolme pistettä, kertoo Löytönen.

Parin haastavamman ottelun jälkeen Hakan päävalmentaja Sami Haltia oli erittäin tyytyväinen joukkueen tekemiseen:

- Koko joukkueen työmoraali oli hienolla tasolla ja puolustuspelaamisemme oli vahvaa. Pelaajat tekivät tärkeät juoksut molempiin suuntiin loppuun asti. Erityisesti Maisa Ikäheimosen ja Pinja Akkasen tekemä työ tuotti hyvää uhkaa koko pelin ajan, kertoo Haltia.

Perjantaina 7.6. Paimion Hakan edustusjoukkueilla on Paimion Kunnallislehden isännöimä tuplapelipäivä KHT Soikalla. Ensin naiset kohtaavat klo 18.00 Salon Palloilijat, ja heti perään klo 20.00 miehet saavat vastaansa turkulaisen ÅCF:n.