Haasteiden jälkeen pisteet kotiin Hämeenkyröstä
Naiset EdustusJulkaistu: 29.07.2024 13.01

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue matkasi perjantaina Hämeenkyröön Apassien vieraaksi Naisten Kolmosen otteluun. Aiemmin keväällä PaiHa voitti joukkueiden välisen kohtaamisen selkein numeroin 3-0. Seitsemäntenä sarjassa oleva Apassit on kuitenkin pelannut tuloksellisesti tiukkoja otteluita kärkipään joukkueita vastaan, joten perjantain ottelu oli odotettavasti haastava.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Hakalta kauden heikointa pelaamista. Kumpikaan joukkueista ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauon jälkeen PaiHan pelaajat astelivat kentälle uudella asenteella ja ottivat pelin haltuunsa. Pian nähtiinkin ottelun ensimmäinen maali, kun Pinja Akkanen viimeisteli osuman Apassien verkkoon Maisa Ikäheimosen esityöstä. Lisävirtaa kentälle toi debyyttiottelunsa naisten edustuksessa pelannut 14-vuotias Siina Kossa, joka viimeisteli 63. peliminuutilla itsevarmasti pallon Apassien maalivahdin ohi. Hetkeä myöhemmin Kossa oli taas asialla, kun puolustaja rikkoi tätä pilkun arvoisesti. Toppari Siru Varjus vei pallon pilkulle ja siirsi PaiHan jo 0–3 johtoon.

Pelin lopulla kotijoukkue painoi päälle ja iski 1–3 kavennusosuman maalin edustalla pyörineestä purkupallosta. Loppukiri ei jäänyt tähän, vaan vielä lisäajalla 90+5’ hämeenkyröläiset onnistuivat maalinteossa suoraan vapaapotkusta.

PaiHan valmentaja Hanna Ruohomaa oli tyytyväinen joukkueen tason nostoon:

- Pelin ensimmäinen puoliaika oli koko joukkueelta vaikea ja oltiin kaukana omasta tasostamme. On ihailtavaa, miten toiselle puoliajalle joukkue teki totaalisen tason noston sekä asenteellisesti että pelillisesti ja se tuottikin täysin oikeutetusti kolme maalia ja kolme pistettä. Lopussa tapahtui vielä pieni herpaantuminen ja aika luonnollinen viimeisten minuuttien hermostuneisuus, kun vastustaja nostaa riskitasoja ja painaa päälle. Mutta hienosti selvittiin siitäkin ja oikeutetut kolme pistettä Paimioon.

PaiHan naisten ottelut jatkuvat lauantaina klo 16.00 kärkipään ottelulla, kun sarjassa toisena oleva Tampere United saapuu vieraaksi KHT Soikalle. Voittamalla ottelun kolmantena oleva PaiHa nousisi tamperelaisten ohi toiseksi.

Kuva: Harri Falck. Kuvassa Pinja Akkanen ja Maisa Ikäheimonen kevään kotiottelussa Apasseja vastaan.