Voitto Liedon Pallosta nollapelillä
Naiset EdustusJulkaistu: 08.09.2024 21.10

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue pelasi jo kauden seitsemännen nollapelinsä Naisten Kolmosessa, kun Liedon Pallo kaatui torstaina numeroin 2–0. LiePa on sarjataulukossa viidentenä, pykälän alempana PaiHaa, mutta eroa joukkueiden välille on kertynyt jo 15 pisteen verran.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 25. peliminuutilla, kun laitahyökkääjä Amanda Lindstedt viimeisteli kulmapotkun jälkitilanteesta pallon lietolaisten verkkoon. Toinen maali syntyi ennen tauolle menoa. Puolustaja Oona Rauhanen lähetti pitkän ristipallon hyökkäykseen, jonka Lindstedt jatkoi kärkihyökkääjä Maisa Ikäheimoselle. Tämä kiitti pallosta ja vei PaiHan 2–0 johtoon sijoittamalla pallon ohi Liedon maalivahdin. PaiHalla olisi ollut mahdollisuudet isompaankin voittoon, mutta hyökkäysten viimeistely ontui.

LiePa haastoi etenkin toisella jaksolla vahvasti ja loi vaarallisia hyökkäyksiä. PaiHan puolustus sai kuitenkin pidettyä maalin puhtaana maalivahti Emma Suomisen johdolla. Paimiolaisten puolustuspelaaminen on ollut vahvaa erityisesti syyskaudella, sillä viidessä viime ottelussa PaiHa on päästänyt yhteensä vain yhden maalin omiin.

Otteluisäntä Sportia Santala palkitsi ottelun parhaimpina pelaajina PaiHalta vaarallisia hyökkäyksiä luoneen Maisa Ikäheimosen ja vierasjoukkueelta PaiHan puolustusta hyvin haastaneen Milla Saviluodon.

PaiHalla on kautta jäljellä enää kolmen ottelun verran. Joukkue kohtaa lauantaina vierasottelussa Salon Palloilijat, ja ensi viikolla vuorossa on pelimatka Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. PaiHa pelaa kauden päätösottelunsa kotikentällään perjantaina 27.9. Piffeniä vastaan.