Naisten Edustus voittoon Armannon neljällä maalilla
Naiset EdustusJulkaistu: 10.06.2024 12.38

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue kohtasi perjantaina Kunnallislehden isännöimässä kotiottelussa Salon Palloilijat, joka nousi täksi kaudeksi Naisten Kolmoseen. Salolaiset ovat sarjataulukon häntäpäässä kahdella voitollaan. SalPan niukka pistepotti ei kasvanut viikonloppuna, sillä PaiHa vei ottelun nimiinsä 4–1.

Ottelua ehti olla alle kymmenen minuuttia käynnissä, kun SalPan maalivahti Viivi Karttila joutui jättämään ottelun kesken loukattuaan nilkkansa vastaantulossa. Tilalle tolppien väliin tuli kenttäpelaaja, mistä PaiHa otti hyödyn irti iskemällä pian kaksi maalia. Molemmista maaleista vastasi PaiHan kapteeni Meira Armanto.

PaiHa ehti nauttia turvallisen tuntuisesta 2-0 johtoasemasta vain hetken, sillä 25. peliminuutilla SalPan Miisa Suomi onnistui kavennusmaalissa. Viisi minuuttia tämän jälkeen Armanto vei kuitenkin joukkueensa 3–1 johtoon onnistumalla hattutempussa. Vaikka tuloksellisesti PaiHa oli vahvempi joukkue tauolle mentäessä, oli ensimmäinen jakso joukkueiden tasaista vääntöä. Hakalla oli vaikeuksia puolustuspelaamisessa etenkin reagoinnissa ja 1vs1-tilanteissa.

Toisella jaksolla PaiHa paransi peliään ja sai luotua enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Ottelussa nähtiin kuitenkin enää yksi maali, joka tämäkin oli Armannon käsialaa.

Vaikka perjantain ottelussa ei nähty parasta Paimion Hakaa, on joukkueen päävalmentaja Sami Haltia tyytyväinen pelaajien taisteluasenteeseen:

- Takana on tiukka ottelu, jossa jouduimme tekemään paljon töitä voiton eteen. Saimme luotua itse hyvän määrän maalipaikkoja ja pidettyä vastustajan vähillä paikoilla. Pelaajat taistelivat jälleen hyvin.

Otteluisäntä Paimion Kunnallislehti palkitsi ottelun parhaimpina pelaajina PaiHalta Meira Armannon ja SalPalta Elli Laaksosen.

50-vuotisjuhlaottelu

PaiHan naiset pelaavat seuraavan kerran lauantaina klo 14.00, kun IFK Mariehamn saapuu Paimioon. Luvassa on Paimion Hakan naisten edustusjoukkueen 50-vuotisjuhlaottelu, sillä tarkalleen samana päivänä 50 vuotta sitten pelattiin Hakan naisten ensimmäinen ottelu Haka-MIFK. PaiHan vuoden 1974 joukkueen pelaajat on kutsuttu otteluun kunniavieraina. Heidät esitellään yleisölle ennen ottelua ja he saattavat nykyiset pelaajat kentälle.

Kuva: Harri Falck.