Naisten Edustus nousi tasapeliin Maarianhaminassa
Naiset EdustusJulkaistu: 24.09.2024 15.01

Paimion Hakan naisten edustusjoukkue matkasi viikonloppuna Ahvenanmaalle. Saarella oli tärkeitä pisteitä jaossa, sillä kamppailu sarjan kolmannesta sijasta olisi vaatinut täyttä pistepottia kotiin viemisiksi. Ottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi kuitenkin lauantaina tasapeliin.

IFK Mariehamn otti ottelusta heti kuskin paikan laadukkaalla syöttöpelillään. Ensimmäinen maali nähtiinkin jo 8. peliminuutilla, kun kotijoukkueen Milla Rosenberg iski kulmatilanteessa pallon takatolpalta maaliin. PaiHalla oli haasteita oman alueensa putsaamisessa, josta Maarianhaminan Zaida Blomqvist rankaisi viemällä joukkueensa kahden maalin johtoon. PaiHan tekemät vaihdot puolen tunnin kohdalla toivat kentälle lisää virtaa, ja joukkue pääsi siten paremmin peliin mukaan. Hyvistä vastahyökkäyksistä huolimatta PaiHa joutui lähtemään tauolle 0–2 takaa-ajoasemassa.

Toiselle jaksolle kentälle asteli vahvempi Paimion Haka, joka prässäsi kovaa ja taisteli täysillä pisteistä. Selkeä tasonnosto tuottikin pian tulosta, kun Amanda Lindstedt viimeisteli 51. minuutilla kavennusosuman. Kymmenen minuuttia myöhemmin PaiHan pelaajat riemuitsivat 2–2 tasoitusta, kun Maisa Ikäheimonen sijoitti pallon vastaan tulleen maalivahdin ohi. Myös PaiHan voittomaali oli erittäin lähellä, mutta pallo ei suostunut menemään maaliin, vaikka se kävi pariin otteeseen maaliviivalla.

Viikonlopun tasapeli tarkoittaa, että PaiHan lopullinen sijoitus sarjassa on neljäs. Joukkueella on kautta kuitenkin jäljellä vielä yhden ottelun verran. PaiHan kauden päätösottelu pelataan KHT Soikalla perjantaina klo 19. Vieraaksi saapuu sarjan kolmantena oleva Pargas IF, joka voitti viime viikolla Roots Cupin mestaruuden. Elokuussa joukkueiden kohtaaminen päättyi Paraisilla maalittomaan tasapeliin, joten kauden päätösottelusta on varmasti tulossa kova kamppailu.

Kuva: Harri Falck. Arkistokuvassa hyvässä maalivireessä oleva Maisa Ikäheimonen.